Luxe Winkelen
Image default
Sport

Luxe sportprijzen kopen? Hier let je op!

Bij ieder evenement horen natuurlijk bijpassende sportprijzen. De prijzen die je uitreikt moeten reflecteren wat jij met het evenement uit wilt stralen. Bij de meer prestigieuze sportwedstrijden wil je een meer luxe uitstraling dan bij het lokale schoolvoetbaltoernooi. Maar waar let je dan op wanneer je op prijzenjacht gaat?

Let op het materiaal

Een van de belangrijkste punten waarop je sportprijzen kunt controleren is het materiaal dat gebruikt wordt. Tegenwoordig worden veel bekers en medailles van kunststof gemaakt. Dat is makkelijker te bewerken en het materiaal is veel goedkoper. Dat betekent dat je sportprijzen, zeker in grotere oplagen, veel goedkoper kunt bestellen. Een luxe kwaliteitsprijs daarentegen, wordt gemaakt van metaal. Het is dan wel belangrijk dat je langsgaat bij de leverancier. Dankzij moderne verftechnieken lijken veel kunststof sportprijzen op het eerste gezicht sprekend op metalen varianten. Pas als je dichterbij komt en het materiaal aan kunt raken merk je het verschil.

Kunststof bekers hebben daarnaast een gietnaad. Kunststof wordt vloeibaar in een mal gegoten en de twee helften worden daarna aan elkaar gesmolten. Bij luxe metalen sportprijzen in een hoger segment zie je deze naad niet.

Welke afwerkingsmogelijkheden heb je?

Een ander punt om op te letten is in welke mate je als klant de mogelijkheid hebt om je bestelde sportprijzen te personaliseren. Een ander lint bij een medaille bijvoorbeeld, of een andere voet voor onder de sportbeker. Ook het graveren van een glazen trofee behoort tot de mogelijkheden. Ook hierbij is de materiaalsoort belangrijk. Ornamenten op sportbekers en kampioensschalen bevatten meer edelmetalen zoals zilver of goud. Een ander voorbeeld is de voet bij sportbekers. Goedkopere varianten hebben vaak een voet van kunststof of hout. Luxere varianten hebben daarentegen een vaak een voet van marmer. Dat ziet er prachtig uit en maakt de voet zwaarder, waardoor de sportprijs er niet alleen luxer uitziet maar ook zo aanvoelt!