Luxe Winkelen
Image default
Kleding

Etiquette van een kostuum

Wat te doen?

Als het gaat om je kleden voor een formele gebeurtenis, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Eerst en vooral moet je ervoor zorgen dat je de juiste kledij draagt. Formele evenementen vragen om smokings of donkere pakken met stropdas – geen jeans of sneakers toegestaan! Ten tweede, let op de details. Zorg dat je overhemd gestreken is en je schoenen zijn gepoetst. Ten derde, wees je bewust van je lichaamstaal en probeer zelfvertrouwen uit te stralen. Onthoud ten slotte dat het niet erg is om een beetje zenuwachtig te zijn – iedereen voelt zich waarschijnlijk net zo. Ontspan gewoon en geniet van het evenement!

Wat te vermijden?

Nu je weet wat je moet dragen, laten we het hebben over wat je niet moet doen. Eerst en vooral, vermijd overdreven gekleed te zijn. Een smoking dragen op een casual gelegenheid is een trefzekere manier om op te vallen – en niet op een goede manier. Ten tweede, vergeet de kleine dingen niet. Zorg dat je manchetknopen bij je pak passen en dat je schoenveters gestrikt zijn. Ten derde, vermijd friemelen of voortdurend rondkijken in de kamer. Ten vierde, probeer niet te veel te drinken. Alcohol kan zelfs de meest zelfverzekerde persoon nerveus en onbeheerst doen lijken. Tenslotte, vergeet niet plezier te maken! Formele evenementen kunnen benauwd zijn, maar dat betekent niet dat je je niet kunt vermaken. Ontspan je en laat je gaan, en je bent er zeker van dat je een geweldige tijd zult hebben.

Stropdas of vlinderstrik?

Stropdas of vlinderstrik kiezen? Er is geen goed of fout antwoord op deze vraag – het gaat allemaal om persoonlijke voorkeur. Als je niet zeker weet welke je moet kiezen, denk dan aan de formaliteit van de gebeurtenis die je zult bijwonen. Een stropdas is over het algemeen formeler dan een vlinderdas, dus is hij misschien de betere keuze voor een bruiloft, bijvoorbeeld. Anderzijds zijn vlinderstrikken een geweldige manier zijn om een vleugje persoonlijkheid aan je look toe te voegen. Uiteindelijk is het aan jou!