Luxe Winkelen
Image default
Kinderen

Is babykleding niet te volwassen?

Fijne babykleding Jongens blijkt uit onderzoek volgens moeders soms een beetje te volwassen. Sommige moeders vinden klaarblijkelijk dat de kleding die voor hun schattige jonge zonen wordt gemaakt, vaak te volwassen doet overkomen. Zo kun je stoere spijkerjacks of geripte jeans voor je baby bestellen. Dat vinden veel moeders dus te ver gaan, ze willen het liefst hun kinderen in warme en schattige pakjes stoppen, zodat ze nog kunnen genieten, voordat het stoere mannen worden. En dan geen knuffel of kus van hun moeder willen, omdat ze nou eenmaal volwassen zijn en zich dan schamen voor hun moeder die hen nog als een jongetje zien.

Mutsen voor baby’s overbodig?

Als je in een winkel bent met allerlei spullen voor baby’s, denk je vaak dat al die spullen overbodig zijn. Er zijn immers zoveel producten voor baby’s op de markt, wat moet je er allemaal mee. Neem bijvoorbeeld baby mutsjes, ik snap dat je je kind goed moet beschermen tegen de koud. En vooral hun hoofd met dat kwetsbare fontanelletje is erg kwetsbaar, maar waarom bestaan er miljoenen soorten mutsjes? Ik snap ook wel dat baby’s hun lichaamstemperatuur niet helemaal kunnen regelen, daarom moeten moeders hun kinderen goed aankleden. Maar ontsnapt dan al het warmte via het hoofd van de baby? Of is die muts nou zo essentieel?

Matrozenpakjes in de mode

In de negentiende eeuw waren matrozenpakjes voor jongetjes een populaire outfit. Echter, gold dit natuurlijk niet voor de middenklasse of de laagste klasse van de samenleving. Vooral de bovenklasse van de samenleving, die veel welvaart en rijkdom genoot, kon zich dit veroorloven. Deze trend is ontstaan door de Britse koningin Victoria, zij liet namelijk haar zoon in een matrozenpakje afbeelden op een schilderij. Deze modetrend bleef aanhouden tot de jaren dertig van de twintigste eeuw. Je ziet vaak nog bronnen terug uit die tijd, waar ook volwassen mannen een matrozenpak of desbetreffende accessoires van de outfit dragen.