Luxe Winkelen
Image default
Eten

Tips voor een heerlijk champagne ontbijt

Ben jij een grote liefhebber van de heerlijkste champagnes? Dan heb je vast wel eens een champagne ontbijt gehad of zelf geregeld. Niet? Waarom niet? Ah je weet niet precies hoe. Geen paniek, we helpen je graag. In dit blog lees je tips om jouw champagne ontbijt de goed mogelijk te organiseren. 

Regel de beste champagne

Lijkt mij een open deur toch? Maar welke champagne is dat dan? Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke Veuve Clicquot Reims, of een champagne van het huis Piper Heidsieck. Of ga voor een Bollinger of Taittinger champagne. Deze champagnes zijn perfect voor iedere gelegenheid, waaronder een champagne ontbijt. Bovendien zijn ze heel eenvoudig te verkrijgen.

Doe het niet té vroeg

Met té vroeg bedoelen we niet per se het tijdstip. Het is misschien geen goed idee om om 7 uur ‘s morgens, vlak voordat je naar je werk gaat, een champagne ontbijt te serveren, maar wanneer je dat écht wil, is het natuurlijk geen probleem. Maar dat bedoelen we dus niet.

Maar wat dan? Serveer specifiek de champagne zo laat mogelijk. Regel eerst al het eten, bak de broodjes en croissantjes af en pas als alles klaar is de champagne uit de koelkast. Serveer deze champagne in bijpassende glazen.

Wanneer je ‘s avonds het ontbijt al wil klaarmaken, sluit dan alle etenswaren goed af, zonde om ontbijt te serveren wat niet meer goed eetbaar is.

Maak er een feestje van

Nu is dit ook een heerlijke open deur. Een champagne ontbijt is altijd een feestje. Maar je kan je eigen persoonlijke feestje natuurlijk zo leuk maken als je zelf wil. Doe dat bijvoorbeeld door niet alleen bijzondere champagne te schenken, maar ook een luxueuzer ontbijt te serveren dan dat je normaal zou doen. Regel bijvoorbeeld een heerlijk gerookte zalmfilet met de meeste verse jus d’orange die je maar kan vinden. Een goede pot jam erbij, luxe afbakbroodjes en croissantjes, filet americain erop en gaan.

Denk niet alleen aan het ontbijt zelf, maar ook aan de manier waarop je deze serveert. Dek de tafel zo feestelijk mogelijk, bloemetje erbij, mooie servetjes, leg de broodjes en croissantjes in een mooie schaal en (nee hoor niet vergeten) zet de mooiste fles champagne in een ijsemmer. Zo blijft ie heerlijk koud.

Wil je iemand verrassen met ontbijt op bed? Ook een goed idee. Vergeet dan niet een stabiel dienblad. Beetje jammer als al jouw werk binnen no time op bed terecht komt.

Eet en drink smakelijk!