Luxe Winkelen
Image default
Kinderen

De nieuwste primeur voor kindermode

Kinderkleding heeft in de loop der jaren een aantal serieuze verschuivingen ondergaan en de komende jaren zullen nog meer veranderingen in de branche brengen. Met nieuwe materialen, nieuwe snitten en nieuwe ontwerpen die elk seizoen in de schappen verschijnen, is het niet altijd gemakkelijk om de trends in kinderkleding bij te houden.

Gelukkig kun je met behulp van deze gids voor de top vijf kinderkledingtrends van 2022 gemakkelijk zien wat hot is (en wat niet) en je kinderen elke dag van de week stijlvol aankleden.

Infografiek: voorspellingen voor kindermode

Kleding voor kinderen kiezen kan erg moeilijk zijn, vooral als je aan alles moet denken, van het aankleden van een jongen of meisje van maanden oud tot het bijhouden van die wilde en steeds veranderende modetrends. Maar om kleding te kopen die meerdere seizoenen meegaat en je kind er stijlvol uit te laten zien, moet je je concentreren op hun comfortniveau.

Comfort is net zo belangrijk als stijl als het gaat om het kiezen van kleding – je wilt dat ze iets dragen waarvan ze niet het gevoel hebben dat ze elke keer dat ze het aantrekken moeten vechten. Er zijn zoveel verschillende factoren die het comfort bepalen: materialen (is het ruw? Is het te strak? Maakt het geluid?), snitten, lengte en meer.

10 modetrends die je leven zullen veranderen

Personalisatie is de laatste jaren een populaire trend geworden, met kleding en accessoires met slogans, illustraties en ontwerpen. Over een decennium zal gepersonaliseerde mode verder gaan dan logo’s en hele verhalen vertellen op shirts en truien – net zoals de huidige emoji-tatoeages mensen in staat stellen zichzelf uit te drukken door middel van kleine symbolen.

Consumenten hebben nog meer kledingkeuzes dankzij de 3D-printtechnologie die het mogelijk maakt om thuis of via een online service op maat gemaakte artikelen te vervaardigen. Als je bijvoorbeeld een T-shirt met korte mouwen wilt met je naam in grote letters op de voorkant, dan zou je dat via een app of website kunnen krijgen en binnen enkele dagen zou het bij je aan de deur staan. Sommige consumenten printen zelfs hun eigen kleding door speciale inkt in 3D-printers te plaatsen.

5 grootste schoenentrends van 2022

Roze is misschien de beste vriend van een meisje, maar dat zal niet waar zijn in 2022. Sterker nog, velen verwachten dat roze over 10 jaar achterhaald zal zijn. Velen geloven dat het te vrouwelijk zal worden voor jongens die kleuren gaan eisen buiten de traditionele meisjeskleuren. Om aan de vraag te voldoen, kunnen winkels nieuwe pasteltinten introduceren die niet zo meisjesachtig zijn.

Maar nog steeds geassocieerd worden met kinderen. Tegen 2022 zullen meer kledinglijnen afstand nemen van stereotiepe mannelijke en vrouwelijke labels bij het benoemen van items. In plaats daarvan kan sportkleding eenvoudig rode sportkleding of blauwe sportkleding worden genoemd in plaats van op geslacht gebaseerde woorden zoals jongen of meisje.

3 manieren om dit jaar accessoires te maken

Dit is misschien een achterhaald stereotype, maar het is er een die tot ver in de toekomst zal blijven hangen. Hoewel sommige meisjes in 2022 misschien een roze jurk willen, zullen diezelfde meisjes waarschijnlijk als individuen willen worden erkend en als zodanig door hun leeftijdsgenoten willen worden behandeld. Waarschijnlijker wel dan niet, zullen ze naast jongens ook deelnemen aan gemengde sporten; helemaal roze aankleden heeft vanuit praktisch oogpunt niet veel zin.

4 tips om je minder te kleden

Het is zo gemakkelijk om verstrikt te raken in het aankleden van je kinderen in schattige outfits die je doen glimlachen, maar hebben je kleintjes ze echt nodig? Het is tenslotte niet zo dat ze indruk moeten maken op iemand tijdens hun speelafspraakjes. Denk dit jaar opnieuw na over waar je je kinderen in stopt en probeer ze minder aan te kleden door ze niet te overdressed te maken met te veel accessoires zoals strikken of kappen.

Kies in plaats daarvan voor praktische kleding die comfortabel en toch stijlvol en leuk is! Kies bijvoorbeeld kleding gemaakt van katoenmixen, die bewegingsvrijheid bieden en toch voldoende ademend zijn. Het zal een win-winsituatie zijn: je kunt ze comfortabel aankleden en toch die schattige glimlach op hun gezicht zien!

https://lytl.nl