Luxe Winkelen
Image default
Advertenties

Voordelen van een babygym

Wanneer is een babygym nodig?

Tijdens het eerste levensjaar van je baby zul je veel tijd doorbrengen met je kleintje dicht tegen je aan te houden. Maar er komt een tijd dat uw baby meer nodig heeft dan wikkelen en wiegen, en die tijd komt eerder dan u denkt.

Dus, als uw baby klaar is om uw armen te verlaten en naar de volgende fase van zijn ontwikkeling te gaan, kan een babygym een gunstige investering zijn.

Terwijl uw baby groeit, kan een babygym veel belangrijke gebieden van hun ontwikkeling stimuleren, evenals stimulatie en een leuke manier voor hen om hun onafhankelijkheid te beginnen uit te oefenen. In geval u een babygym kiest, kies dan voor een babygym hout, omdat die heel licht zijn. 

Hier zijn vijf voordelen van het gebruik van een baby speeltoestel voor de kleinste leden van uw gezin:

1. Een babyspeeltuin verbetert de hand- en oogcoördinatie en motorische vaardigheden

Tijdens het eerste jaar van uw baby’s leven, zullen ze veel nieuwe vaardigheden ontwikkelen, maar u kunt ze helpen door manieren aan te bieden om hun ontwikkeling te stimuleren. Een babygym is een manier om de ontwikkeling van uw baby te stimuleren.

De speelmatten en speeltoestellen die speciaal voor baby’s gemaakt zijn, hebben voorwerpen en ontwerpen waar uw baby naar zal grijpen. Sommige hebben motieven die direct op de mat staan, zodat uw baby er tijdens “buiktijd” van kan genieten, nog voordat hij klaar is voor interactief speelgoed.

Er zijn modellen met kleine hangende voorwerpen die uw baby kan vastpakken. Als u kiest voor een babygym, kunt u baby voorzien van voorwerpen om het grijpen te bevorderen, zoals de favoriete babygym little dutch.

Als uw baby begint te reiken, grijpen, draaien en schoppen, ontwikkelt hij zijn hand-oog coördinatie en motorische vaardigheden.

2. Stimuleert baby’s zintuigen

Een geweldige baby speelmat en speelgym gebruikt contrasterende kleuren om de aandacht van baby te trekken.

Gedurfde patronen stimuleren de visuele ontwikkeling. Zwarte en witte ontwerpen zijn vaak een populaire keuze omdat het contrasterende tinten zijn, die behoren tot de eerste patronen die baby’s zullen opmerken. Heldere, levendige kleuren zijn ook aantrekkelijk voor uw baby.

Uw baby zal zijn auditieve vaardigheden aanscherpen als hij luistert naar de geluiden die worden gemaakt wanneer hij rammelt, knijpt, trekt of schopt met de verschillende speeltjes, stoffen en opzetstukken.

Een speeltoestel stimuleert de zintuigen met verschillende texturen die uniek en interessant aanvoelen voor kleine vingertjes.

3. Zorgt voor een interessante afleiding in hun dagelijkse routine

Tijdens de eerste weken thuis vond uw baby het fijn om in de watten gelegd en vastgehouden te worden. Maar al snel zal hij meer nodig hebben om zich te vermaken en in zijn behoeften te voorzien.

Een babygym is een opwindende en leuke afleiding die uw baby in staat stelt zijn ontwikkelingsgebieden te verbeteren tijdens speeltijd, wat een essentieel onderdeel van hun dagelijkse schema’s is. Het geeft ouders ook de kans om met hun kleintjes te spelen.

3. Stimuleert de cognitieve ontwikkeling

Naast het ontwikkelen van baby’s zintuigen en motorische vaardigheden, helpt babygym ook bij de intellectuele ontwikkeling.

Ze illustreren oorzaak en gevolg en stimuleren de kennis van patronen, kleuren, vormen, geluiden, verbeelding en zelfontdekking. Deze zijn van vitaal belang voor de cognitieve ontwikkeling van uw baby. Als ouders en verzorgers de babygym gebruiken om taal en communicatie te stimuleren, kan dit ook de hersenkracht ten goede komen.

4. Moedigt vrijheid en beweging aan

Het zal niet lang duren voordat u merkt dat uw baby actiever wordt en minder slaapt.

Als baby hebben we al de vrijheid nodig om te bewegen en onze onafhankelijkheid uit te oefenen.

Een babygym geeft u een veilige plek om uw baby te laten schoppen, bewegen en rollen. Het stimuleert de activiteit die gelijk staat aan lichaamsbeweging voor baby’s.

Het geeft ze ook de vrijheid om keuzes te maken en hun energie los van anderen uit te oefenen. Dit is van het grootste belang om uw baby zelfverzekerd en veilig te laten groeien, zonder gehecht te zijn aan mama en papa.

5. Een draagbaar activiteitencentrum voor gezinnen die veel onderweg zijn

Een van de voordelen van een speeltoestel is dat het erg handig is. De zachte speelmat en de opzetstukken kunnen gemakkelijk worden ingepakt en bijna overal worden neergezet.

Babygyms zijn compact, licht en draagbaar, in tegenstelling tot andere populaire speeltoestellen voor kinderen, zoals grote loopstoeltjes, wipstoeltjes en schommels. Toch zijn ze in staat om net zo veel entertainment te bieden als deze zwaardere, ruimte innemende items die niet altijd overal mee naartoe kunnen.

babygym