Luxe Winkelen
Image default
Advertenties

Kun je in plaats van trouwen voor geregistreerd partnerschap kiezen?

Kun je in plaats van trouwen voor geregistreerd partnerschap kiezen?

In een relatie is het voor veel mensen na een tijdje prettig om een stap verder te kunnen zetten. Er zijn verschillende manieren waarop dit gedaan kan worden. In de meeste gevallen wordt ervoor gekozen om te gaan trouwen als je verder wilt gaan. Echter is trouwen niet altijd de beste optie om voor te gaan. Daarom kan het ook een goede optie zijn om te gaan voor een geregistreerd partnerschap. Echter is het soms lastig om te weten hoe dit precies werkt. Daarom gaan we in dit artikel kijken of je trouwen in plaats van geregistreerd partnerschap kunt kiezen. 

Wat is geregistreerd partnerschap?

Op het moment dat je verder wilt in een relatie, kan een geregistreerd partnerschap een goede optie zijn om voor te gaan. Dit heeft ermee te maken dat je op die manier op een prettige manier samen bent. De kosten geregistreerd partnerschap zijn een stuk minder dan bij het trouwen. Geregistreerd partnerschap is daarom ook voor veel mensen één van de beste opties om voor te gaan. Als je je afvraagt wat is geregistreerd partnerschap is dit makkelijk te beantwoorden. Dit komt omdat dit een manier is om je te verbinden met een ander via de wet. 

Kiezen voor een geregistreerd partnerschap met kinderen

Als je kinderen hebt en voor een geregistreerd partnerschap wilt gaan, krijg je te maken met een aantal wetten en regels. Zo is het als je minderjarige kinderen hebt niet mogelijk om zonder een rechter uit elkaar te gaan. Hiervoor zul je altijd naar een rechter moeten gaan. Verder ben je ook direct verplicht om de alimentatie te gaan betalen. 

Op het moment dat je samen kinderen krijgt, heb je ook wat meer zekerheid. Dit komt omdat het in deze tijd mogelijk is om direct gezien te worden als gezaghebbende over het kind. Dit is normaliter iets wat je bij de gemeente moet regelen en veel tijd kan kosten. Daarom zijn er veel mensen die ervoor kiezen om hiervoor een geregistreerd partnerschap af te gaan sluiten. Dit kan namelijk erg prettig zijn. 

Het geld tijdens een geregistreerd partnerschap

Op het moment dat je voor een geregistreerd partnerschap gaat, zijn er natuurlijk ook een aantal regels over het geld. Zo is het bij een geregistreerd partnerschap de bedoeling dat je samen geld opbouwt. Hierdoor is het ook een regel dat het pensioen dat je verdient voor beide is. Zo hebben jullie beide recht op het pensioen dat er in de tijd van het geregistreerd partnerschap verdiend wordt. 

Ook als er iemand overlijdt, heb je wat meer zekerheid. Dit heeft ermee te maken dat je hierdoor de mogelijkheid hebt om direct de erfenis te ontvangen. Als geregistreerd partner is het dan ook direct aan jezelf om ervoor te zorgen dat het testament van de ander geregeld wordt. Op het moment dat je partner bent, is de kans groot dat je het hier wel eens over gehad hebt. Voor veel mensen biedt dit meer zekerheid.