Luxe Winkelen
Image default
Voertuigen

Plateauwagen bij Ko vd Berg: Waarvoor en voordelen

Een plateauwagen kan in veel situaties erg handig zijn. Er bestaan verschillende soorten plateauwagens. Denk aan de standaard plateauwagen of aan een inklapbare plateauwagen. Allebei brengen enkele voordelen met zich mee. Ook wordt tegenwoordig op internet door verschillende aanbieders plateauwagens aangeboden zoals de plateauwagen bij Ko vd Berg. De meeste plateauwagens hebben een houten plateau, maar er bestaan zeker ook plateauwagens met een metalen plateau. Maar waarvoor zou een plateauwagen kunnen worden gebruikt en wat zijn de voordelen van een plateauwagen? 

Waarvoor een plateauwagen aanschaffen? 

Een plateauwagen wordt achter een auto gekoppeld. Voor een aanhanger zwaarder dan een bepaald gewicht, is een speciale rijbewijs vereist. Een plateauwagen kan goed gebruikt worden tijdens situaties zoals een verhuizing. Een plateauwagen helpt om een grote hoeveelheid goederen te kunnen transporteren. Hierdoor kan tijdens een verhuizing bespaard worden op een verhuisdienst. Ook voor bedrijven waarbij bijvoorbeeld bouwmateriaal moet worden vervoerd, kan een plateauwagen handig zijn. Bovendien kan dit ervoor zorgen dat er een aantal ritjes minder heen en weer hoeft te worden gereden. Al met al is een plateauwagen dus geschikt voor veel situaties en brengt het zeer veel voordelen met zich mee. Vooral wanneer je bedenkt hoeveel verschillende vormen en maten plateauwagens er bestaan is de aanschaf ervan heel logisch.

Wat zijn de voordelen van een plateauwagen? 

Een plateauwagen is simpelweg een aanhangwagen met wielen aan de onderkant van het plateau. De positie van de wielen maakt een verschil bij het in en uitladen van goederen. De plateauwagen beschikt over een grote bak waarbij de borden van de bak aan de zijkant allemaal naar beneden kunnen. Dit maakt het laden en lossen van de bak makkelijker. Daarnaast zorgt de positie van de wielen ervoor dat de gehele bak, ook bredere lading, kan worden gebruikt om goederen op te plaatsen.