Luxe Winkelen
Image default
Voertuigen

Korea is centrum voor research en ontwikkeling van EV’s

Kort nadat hij werd uitgeroepen tot ‘Car of the Year 2022’, heeft de meermaals bekroonde Kia EV6 óók de algemene overwinning behaald bij de prestigieuze Red Dot Design Awards 2022. De 50-koppige vakjury kende de ‘Red Dot: Best of the Best’ toe aan de elektrische crossover van Kia voor zijn baanbrekende en toekomstgerichte design. Hij werd door de jury ook uitgeroepen tot winnaar in de Red Dot-categorie ‘Innovative Products’.

De EV6 is de nieuwste Kia die is bekroond met Red Dot Awards. Sinds 2009, toen de Kia Soul, de eerste auto van een Koreaans merk, deze prestigieuze designprijs ontving, zijn in totaal 27 Kia-modellen bekroond met de felbegeerde award. De EV6 is alweer de zesde Kia die is verkozen tot overall winnaar van de competitie – ‘Best of the Best’.

De EV6 is sinds zijn lancering vorig jaar buitengewoon positief ontvangen en uitgeroepen tot winnaar van een groot aantal jaarlijkse verkiezingen. Naast de ‘Red Dot’ en ‘Auto van het Jaar 2022’-awards, heeft de elektrische crossover van Kia onder meer ook de titels ‘Duitse auto van het jaar 2022’ in de premium-categorie, ‘Ierse auto van het Jaar 2022’, ‘What Car? Car of the Year 2022’ en ‘Topgear Crossover of the Year 2022’ gewonnen. In februari werd de EV6 ook uitgeroepen tot ‘EV van het jaar 2022’ door de Vereniging Zakelijk Rijders (VZR).

Kia gaat de verkopen van BEV’s fors laten groeien, mede dankzij nieuwe modellen zoals de EV9. In 2026 plant het merk al 807.000 exemplaren te verkopen, en in 2030 naar verwachting zo’n 1,2 miljoen – een toename van 36 procent ten opzichte van de doelstelling die vorig jaar tijdens de CEO Investors Day werd aangekondigd. Kia verwacht dat meer dan 80 procent van de BEV’s in 2030 wordt verkocht in Korea, Noord-Amerika, Europa en China.

Om te kunnen voldoen aan het toenemende volume van BEV’s, krijgen verschillende productiefaciliteiten een nieuwe rol toebedeeld. Korea is centrum voor research en ontwikkeling van EV’s, terwijl andere locaties zich richten op de strategische productie van EV’s voor elke afzonderlijke markt.

KIA modellen

Als je besloten hebt hebt gekozen voor een Kia Private Lease, dan ga je snel ontdekken dat er veel te kiezen is. De Kia Picanto is de kleinste auto van het Zuid-Koreaanse merk. Als je een grotere Kia hatchback zoekt, dan is de Kia Ceed Private Lease een goede keuze. 

Kia Stonic Prive Lease en Kia Niro Private Lease is ook heel populair. Deze auto’s zijn een maatje groter en vallen in het Crossover segment. 

Kia EV6 private lease is een vooruistrevende keuze voor iedereen die elektrisch wil rijden. Kia Proceed private Lease is een goede keuze voor conaisseurs die kiezen voor een stark design. 

Kia Sportage Priate Lease is een ideale keuze voor grote families. Voor mensen die een onopvallende hatchback zoeken is Kia Rio Private Lease ideaal. 

Picanto

De Kia Picanto is een stadsauto die al in 2004 is geïntroduceerd in Nederland. De Picanto is een ideale stadsauto. Hij is compact en heeft toch genoeg ruimte voor bagage en 4 passagiers. De Kia Picanto wordt voornamelijk door particulieren gereden. Het is dan ook niet verrassend dat de Kia Picanto Private Lease zo populair is.  

De Kia Picanto is ook een ideale startersauto. Hij levert prima prestaties voor een auto uit deze klasse en staat bekend als kwalitatief goed. Het is niet voor niets dat Kia zeven jaar garantie geeft. Met hierdoor zijn de Kia Picanto Private Lease tarieven zo aantrekkelijk. 

Niro

Wat de Niro zo bijzonder maakt is dat hij leverbaar is als hybride, als plug-in hybride en volledig elektrisch. Hiernaast is het gewoon een kwalitatief goede ruime familieauto. 

De e-Niro heeft helemaal géén benzinemotor. Hij haalt al zijn energie uit een groot accupakket in de vloer onder de passagiers. Mede door het kunnen kiezen uit de verschillende aandrijvingen is Kia Niro Private Lease populair.

Stonic

De Kia Stonic is in 2017 gelanceerd. Het is een compacte SUV. Populaire auto’s vanwege het stoere uiterlijk van een SUV in combinatie met een aantrekkelijke prijs. Ook de Kia Stonic Private Lease prijs is relatief laag voor een auto met zoveel kwaliteiten.

CEED

De Kia Ceed is een auto uit het zogeheten C-segment van de markt die wordt geproduceerd en verkocht door de Zuid-Koreaanse autofabrikant Kia. Beeldschoon tot in ieder detail. De nieuwe Kia Ceed overtreft in alles. Gewoon een goeie, eerlijke auto.

De Kia Ceed SW is de perfecte stationwagen voor iedereen die wat meer ruimte wil. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van de nieuwe mild hybride technologie.

Kia

De historie van Kia begint in 1944. Het bedrijf werd toen opgericht onder de naam Kyungsung Precision Industry en was producent van stalen buizen en fietsonderdelen. In 1951 presenteerde het met de Samchully de eerste eigen fiets.

De naam veranderde in 1952 naar Kia Industries. Sinds 1957 rolden er de eerste in licentie gebouwde Honda-motorfietsen van de band.

Vanaf 1962 bouwde Kia in licentie Mazda-bedrijfswagens. De personenauto productie werd in 1973 opgezet. Vanaf 1981 moest men zich onder het bewind van militaire dictator Chun Doo-hwan focussen op de productie van lichte bedrijfswagens.

Eind jaren ’80 werd de autoproductie opnieuw opgestart. Nu in samenwerking met Ford. In 1992 verscheen met de Sephia. Dit was de eerste volledig door Kia zelfontworpen en ontwikkelde auto.

In 1998 ging Kia ten onder in de Aziatische financiële crisis. In 1998 werd de Hyundai Motor Company voor 51% eigenaar van Kia. Hoewel het wereldwijd actief is richt Kia zich tegenwoordig met name op de Europese markt. De auto’s delen       (uiteraard) nog altijd veel techniek met de modellen van Hyundai.

Private Lease

Kia modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Kia Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.