Luxe Winkelen
Image default
Voertuigen

Met de Ibiza is Seat groot geworden

De nieuwe Ibiza die SEAT afgelopen zomer introduceerde, heeft nu een nieuw instapmodel gekregen: de Ibiza Reference. 

De nieuwe Ibiza valt direct op door zijn frisse en moderne looks, en een revolutionair nieuw, digitaal interieur. Bovendien zijn de connectiviteitsmogelijkheden nog verder uitgebreid, is de Ibiza veiliger dan ooit en maakt de nieuwe Reference-uitvoering hem nog bereikbaarder. Uiterlijk beschikt de Ibiza Reference standaard over krachtige en energiezuinige LED-verlichting inclusief LED-dagrijverlichting. Ook de ‘handgeschreven’ typeaanduiding op de achterzijde – een accent dat alle nieuwe Ibiza’s meekrijgen – valt direct op. Bumpers en elektrisch verstelbare buitenspiegels in carrosseriekleur zijn eveneens inbegrepen.

Hoogkwalitatief interieur

In het compleet nieuwe interieur van de Ibiza Reference staat een groot infotainmentdisplay letterlijk centraal. Het kleuren-touchscreen – onderdeel van het DAB+ radio- en mediasysteem – heeft een diameter van 8,25 inch. Door de relatief hoge plaatsing lijkt het scherm te zweven en ligt het perfect in het blikveld van de bestuurder. Het dashboard van de Ibiza Reference is uitgevoerd in een kwalitatief hoogwaardig zacht materiaal. 

Ook op andere gebieden is de Ibiza Reference af-fabriek al zeer compleet uitgerust. Opvallende features voor een auto in deze prijsklasse zijn bijvoorbeeld cruise control, elektrische ramen vóór, een multifunctioneel met leder bekleed stuurwiel, twee USB C-poorten, rijstrookbehoudassistent (Lane Assist) en Front Assist inclusief emergency braking system.

De voordelen van SEAT CONNECT

Vanzelfsprekend is de Ibiza Reference volledig connected. Dankzij SEAT CONNECT met ingebouwde eSIM is een scala aan online diensten beschikbaar die vanuit de auto of via de app bediend kunnen worden. Zo kan de Ibiza dankzij eCall automatisch een noodoproep uitsturen na een ongeval. Met de SEAT CONNECT app zijn de deuren via de smartphone op afstand te ver-/ontgrendelen en is de claxon te activeren om de auto snel terug te vinden. 

Ibiza

De Ibiza is het model waarmee Seat groot is geworden. In 1984 kwam de legendarische Seat Ibiza op de markt. Nu 5 generaties later is de Ibiza nog een van de pijlers van Seat. De Ibiza is goed voor zo’n veertig procent van de verkopen van Seat en is de bestverkochte SEAT aller tijden. Ook Seat Ibiza Private Lease is al jaren populair.

De Ibiza dankt zijn naam aan het feesteiland in de Balearen-archipel dat ook beroemd is om zijn stranden en zijn omgeving.

De tweede generatie Ibiza stamt uit 1993 en is de eerste generatie die volledig onder het beheer van de Volkswagen groep is ontwikkeld. Deze maakte gebruik van een platform dat een jaar later ook voor de Volkswagen Polo werd ingezet. Vanaf dit punt maakte de Ibiza zich los van zijn wat stoffige, conservatieve karakter en ging tot de verbeelding spreken met aantrekkelijke rondingen en stroomlijning waarmee hij ook een jongere doelgroep aanspreekt.

Leon

De Seat León is een stijlvolle auto die sinds 1999 op de markt is en nu in zijn vierde generatie zit. De nieuwste SEAT Leon heeft een uitgesproken design. Dit model is efficiënter, sportiever en veiliger dan de vorige modellen.  Hij dankt zijn naam aan de stad León, gelegen in het noorden van de autonome gemeenschap Castilla y León.

De SEAT Leon is een moderne auto met een high-tech interieur en de modernste rij-assistentiesystemen. Wat de auto ook aantrekkelijk maakt, is de hybride motor met een lage CO2-uitstoot. Hiermee rijd je tot 60 kilometer puur elektrisch. De Leon is verkrijgbaar als sedan of station wagon.

De verlichting is modern. In de LED-koplampen en de opvallende LED-balk aan de achterkant wordt gebruik gemaakt van nieuwe en geavanceerde lichttechnologie, waardoor de auto lekker opvalt.

Seat Leon Private Lease is aantrekkelijk voor iedereen die een voordelig en zorgeloos een nieuwe Leon wil rijden.

Arona

De kleinste SUV van Seat is de Arona. Hij is vernoemd naar een stad op het eiland Tenerife.

Pas sinds 2016 richt Seat zich op het ontwikkelen van SUV’s. In eerste instantie deed men dat met de grotere SEAT Ateca. Om ook de automobilist met een beperkter budget van dienst te zijn introduceerde Seat in 2017 de SEAT Arona.

De SEAT Arona is een 5-deurs auto en heeft zitplaatsen voor vijf personen. Het model is deels geïnspireerd op de in april 2017 verschenen vijfde generatie van de SEAT Ibiza en werd ook op hetzelfde platform gebouwd. Meerdere uiterlijke kenmerken komen overeen.

De Arona SEAT is leverbaar in zeven uitvoeringen, waarvan de prijzen van het goedkoopste en duurste model nogal uiteenlopen. Alle uitvoeringen zijn zorgeloos te rijden via Seat Arona Private Lease.

Ateca

De Seat Ateca is een van de vele cross-overs uit het gamma van de Volkswagen-groep. Hij is een echte allemansvriend. 

In 2016 was de Seat Ateca de eerste SUV van het Spaanse merk. Het zal niemand verbazen dat de Ateca zijn platform deelt met dat van de VW Tiguan. En dat is geen verkeerde basis.

Seat Ateca Private Lease is een voordelige manier om in een splinternieuwe SUV te rijden.  

Seat heeft de Ateca recentelijk vernieuwd. De nieuwe SEAT Ateca kijkt een stuk scherper de wereld in. Letterlijk, dankzij full LED-koplampen. 

Tot nu toe werden SEATs die in Barcelona werden geproduceerd per trein naar Madrid vervoerd en van daaruit per truck afgeleverd bij de verschillende dealers. Met deze nieuwe spoorlijn komen de auto’s direct aan bij de Palmela-fabriek in Portugal, vanwaar ze nog een laatste keer per vrachtwagen worden vervoerd naar het distributiedepot in Azambuja, 75 kilometer verderop. Op de terugreis neemt de trein auto’s mee die zijn vervaardigd in Palmela en brengt die over het spoor naar de haven van Barcelona. Van daaruit gaan ze over de weg naar verschillende regio’s van Spanje, Zuid-Frankrijk en per schip naar bestemmingen in de Middellandse Zee.

De nieuwe treindienst bestaat in eerste instantie uit 16 wagons met een gezamenlijke lengte van 500 meter en kan tot 184 auto’s per rit vervoeren. Het is de bedoeling dat de trein er vanaf 2023 nog twee extra wagons bij krijgt en dan een lengte van maximaal 550 meter heeft, waardoor ongeveer 200 auto’s kunnen worden getransporteerd.

Het voorkomen van 2.400 ritten over de weg betekent een reductie van bijna duizend ton CO2. In 2024 wordt emissieneutraliteit bereikt met de inzet van hybride locomotieven, waarmee op de complete route van het traject elektrisch kan worden gereden.

Private Lease

Seat modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Seat Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.

Wil je leasen, maar heb je nog geen idee welke auto bij je past? Een Private Lease Vergelijker biedt dan uitkomst. Filter in de private lease-vergelijker op verschillende categorieën. Bepaal bijvoorbeeld je budget, de looptijd, het aantal deuren en het aantal kilometer dat je verwacht te rijden. Je ziet nu precies welke auto’s aan jouw wensen voldoen.

Regelmatig hebben aanbieders scherpe aanbiedingen. Het is de moeite waard om dit goed in de gaten te houden want een korting van €20 per maand levert je, bij een looptijd van 60 maanden, een totaalvoordeel op van € 1.200. Maar is een goedkope deal ook daadwerkelijk een goede deal? Dit is helaas zeker niet altijd het geval. Contractvoorwaarden zoals een strenge opzegvoorwaarden of een hoge meerprijs per kilometer kunnen een private lease aanbieding toch minder aantrekkelijk maken.