Luxe Winkelen
Image default
Kleding

Welke kleurcombinaties kiezen voor een stropdas of vlinderstrik?

Wanneer je een stropdas of vlinderstrik wilt dragen bij je pak of kostuum, is het belangrijk dat je voor de juiste kleurcombinatie kiest. De kleurcombinatie moet een mooie aanvulling zijn op je pak, kostuum of overhemd en dient tegelijkertijd ook te passen bij de gelegenheid waarbij je jouw stropdas of vlinderstrik wilt dragen. Hoe kies je de juiste kleurcombinatie uit? Wij geven je graag wat tips.

De juiste kleurcombinatie bij stropdassen

Het is belangrijk dat je eerst goed nadenkt over de gelegenheid. Wil je een stropdas dragen tijdens een formele of informele gelegenheid. Bij formele gelegenheden moet je denken aan zakelijke bijeenkomsten en overige gesprekken die met het werk te maken hebben. Je kiest dan het beste uit stropdassen met een rustige kleur en een rustig patroon. Grijs, marine blauw en donkergroen doen het altijd goed. Qua kleurcombinaties is het belangrijk dat je ook goed naar je overhemd en pak kijkt. Probeer te werken in dezelfde kleurtonen. Draag je een marine blauw pak met een wit overhemd, dan is een marine blauwe stropdas een goed idee. Wil je het iets kleurrijker maken kan je ook kiezen voor een marine blauwe stropdas met witte stippen of grijze strepen. Zoek je een stropdas voor een informele gelegenheid, wees dan niet bang om voor wat meer kleur te kiezen. Je hoeft dan niet per se met hetzelfde kleurenpalet als je pak en overhemd te werken. Durf risico’s te nemen en ga voor een fellere kleur of iets met een gewaagdere print. Een vrolijk bloemenpatroon of een roze stropdas met gestreepte kleuren. Draag je een donkerblauw, grijs of groen pak, dan kan je deze prima combineren met rode, roze, paarse en oranje stropdassen.

De juiste kleurcombinatie bij vlinderstrikken

Ook bij vlinderstrikken gelden dezelfde regels als bij de stropdassen. Denk altijd aan de gelegenheid, draag je de vlinderstrik tijdens een formele of informele gelegenheid en past de gekozen kleurcombinatie bij jouw pak en overhemd?

Je kunt kiezen voor kleurcombinaties die trendy en in de mode zijn voor een informele gelegenheid en je kunt kiezen voor een klassieke kleurcombinatie voor een tijdloze uitstraling. Momenteel zijn felle kleuren met drukke patroontjes in de mode. Ook vlinderdassen met kleine dieren er op uitgebeeld zijn zeer populair. Wil je het minder druk houden en heb je een vlinderstrik nodig voor een formele gelegenheid, probeer dan in dezelfde kleurenfamilie te blijven. Verschillende tinten blauw in één vlinderstrik of verschillende tinten roze in één vlinderstrik is altijd een succes.