Luxe Winkelen
Image default
Huis en tuin

Wees slim en koop een airco met installatie

Steeds vaker hoor je dat mensen een airco in huis installeren. Dat is op zich heel logisch. Want behalve dat een airco zorgt voor een aangenaam verwarmde huiskamer in de winter, geeft het in de zomer bijvoorbeeld weer heerlijke verkoeling op de slaapkamer. Met dit multifunctionele systeem kun je dus alle kanten op, in ieder seizoen. Bovendien kun je er in iedere ruimte in huis van profiteren. Voordat je op zoek gaat naar de airco die helemaal aansluit bij jouw wensen, is het handig om te weten waar je aan moet denken bij aankoop. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een airco met installatie.

Hoe kies je de geschikte airco

Om de ruimte waar de airco hangt volledig te kunnen verwarmen, of te koelen, is het belangrijk dat je een airco kiest die voldoende capaciteit heeft. Dit meten we aan de hand van de kubieke meters in de ruimte, dus lengte x breedte x hoogte. Als je twijfelt, kun je beter een airco kiezen die een iets grotere capaciteit heeft dan een te kleine. Maar als je een airco met installatie kiest, weet je zeker dat je de juiste capaciteit hebt. Het is natuurlijk ook belangrijk dat de airco in je interieur pas. Er zijn voor de woonkamer mooie design modellen verkrijgbaar, waarbij je kunt kiezen uit verschillende kleuren, van neutraal wit tot opvallend rood.

Waarom een airco met installatie?

Als je een beetje handig bent, is het in principe mogelijk om zelf een airco te installeren. Toch zijn er een paar redenen waarom het een goed idee is om voor een airco met installatie te kiezen. Ten eerste is er aanvullende garantietermijn op de installatie van toepassing. Doordat de airco met installatie door een erkende installateur wordt uitgevoerd, ben je sowieso verzekerd van vakmanschap en dus kun je rekenen op een veilige en duurzame uitvoering van de installatie. Een andere reden om te kiezen voor airco met installatie is bijvoorbeeld dat de installateur ervaring heeft met het ophangen van airco’s. Je krijgt dus advies over de plaats waar de airco het best kan komen te hangen. Ook als je zelf niet voor die plek zou kiezen, bijvoorbeeld omdat het een lastig punt is om de airco te installeren, zal de installateur dit op zich nemen. Je weet dus zeker dat je bij een airco met installatie een airco krijgt die optimaal zal werken vanuit de beste hoek van de kamer.

Een airco kan in iedere ruimte hangen

Kies dus voor een airco met installatie om de airco op een professionele manier te laten installeren. Dit hoeft niet alleen in je woonhuis te zijn, het kan ook in een vakantiewoning waar je geen centrale verwarming hebt, of in een garage of schuur in de tuin. Dankzij de verschillende modellen en de vermogens waar je uit kunt kiezen, kun je het ook in bedrijfsruimtes toepassen. Met een aanvulling als een wifi-module, programmeer je via je smartphone de airco en regel je op afstand eenvoudig de temperaturen. Op deze manier heb je dubbel profijt van een airco met installatie. Je hebt een goed functionerende airco met garantie. En je komt binnen in een huis waar het altijd de temperatuur is die jij behaaglijk vindt.