Luxe Winkelen
Image default
Huis en tuin

Houten kerstboom: een creatieve oplossing voor jouw huisdecoratie

Als Kerstmis nadert, beginnen we na te denken over manieren om het huis te versieren voor de feestdagen. Als je wilt innoveren en verder wilt gaan dan de traditionele kerstbomen, kunt je overwegen modernere modellen te gebruiken, zoals de houten kerstboom. Met een minimalistisch ontwerp en een meer landelijke stijl, wordt de houten kerstboom een gemakkelijke en voordelige optie om jouw huis met veel stijl te versieren.

Als je niet genoeg plaats hebt om een traditionele kerstboom te plaatsen, zijn bomen zoals die welke wij je vandaag voorstellen een goed alternatief. Hoewel ze ongebruikelijk lijken, voegen ze veel schoonheid en elegantie toe aan elke omgeving. Je moet gewoon je creativiteit de vrije loop laten.

Houten kerstbomen

Heb je artistieke vaardigheden om met hout te werken? Dit tijdloze element biedt een brede waaier van mogelijkheden.

Je kunt jouw eigen houtenkerstboom maken of hem kant-en-klaar kopen. In gespecialiseerde winkels vindt je verschillende modellen die perfect in jouw huis passen.

Enkele van de meest populaire modellen zijn 3D houten kerstbomen en spiraalvormige kerstbomen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en passen in elke omgeving, van een ruim huis tot een compacte flat.

Rustieke kerstboom met droge takken

Een andere interessante optie om dit element in jouw kerstdecoratie te gebruiken, is het creëren van een rustieke kerstboom met droge takken.

Om een originele houten kerstboom te maken, is het interessant om van de herfst te profiteren om droge takken te verzamelen die als basis zullen dienen voor een zeer creatieve kerstboom. Nadat je ze hebt verzameld, hoeft je alleen nog maar een gat in elke tak te maken en ze vervolgens aan een metalen staaf vast te maken. Begin onderaan met de grotere takken en werk zo naar boven naar de kleinere takken toe om een driehoek te vormen.

Als je niet veel plaats hebt voor een imposante kerstboom, kunt je een 2D-boom rechtstreeks op de muur maken. Om dit te doen, hangt je de takken gewoon aan een touw, plaatst je de takken van groot naar klein en al gauw ontstaat de vorm van een dennenboom.

Als je kinderen hebt, kunt je op hun hulp rekenen om de boom nog leuker te versieren. Dit is een uitstekende activiteit om de creativiteit van kinderen te stimuleren. Profiteer van het moment om hen over duurzaamheid te leren door versieringen van gerecycleerde materialen te maken.

Scandinavische stijl kerstboom

Als je van een Scandinavische inrichting houdt, is het mogelijk om deze trend ook in de kerstdecoratie door te voeren. Door te investeren in een houten kerstboom, kunt je tegelijkertijd een moderne en duurzame decoratie creëren.

Plaats een paar houten latten op een centrale as tot je het silhouet van een kerstboom vormt. Zo kunt je creatieve patronen creëren met een moderne en elegante esthetiek.

Hoe groter het aantal houten latten, hoe interessanter de kerstboom eruit zal zien. Het geraffineerde ontwerp van een houten kerstboom is een groeiende trend op de decoratie markt en creëert een perfecte harmonie voor jouw huis.

Houten bomen om ruimte te besparen

Met de trend van steeds compactere woningen wordt het moeilijk om nog plaats te vinden voor een traditionele kerstboom. In dat geval kunt je kiezen voor platte kerstbomen, die geen ruimte innemen en jouw huis toch dat gezellige kerstgevoel geven.

Je kunt jouw platte kerstboom aan een muur, op een meubelstuk of voor een raam bevestigen.

Een basis en een driehoekig stuk hout zijn alles wat je nodig hebt om dit creatieve element vorm te geven. Om jouw platte boom origineler te maken, voegt je gewoon wat kerstversiering toe en maakt je hem af met LED-lichtjes.

Hoe versier je een houten kerstboom?

Na het in elkaar zetten van jouw houten kerstboom is het tijd om hem te versieren. Het zijn de decoraties die de kerstboom tot leven brengen.

De mogelijkheden zijn legio en moeten in harmonie zijn met de rest van jouw huisinrichting.

Voor een minimalistische of rustieke stijl is het de moeite waard de boom in zijn natuurlijke kleur te laten, verwijzend naar de natuur. Wat de ornamenten betreft, kies voor neutrale kleuren zoals wit, zilver of goud. Om het af te maken, investeert je in LED-lampen in koele kleuren.

Monochrome decoratie

De monochrome decoratie, die nog steeds doet denken aan een minimalistische stijl, voegt veel schoonheid en elegantie toe aan de omgeving. Kies daarom een hoofdkleur en verken de nuances ervan.

Verf de houten boom in de gekozen kleur en versier hem met elementen van dezelfde kleur, maar in verschillende tinten. Het ziet er verfijnd en erg gezellig uit.

Kleurrijke decoratie

Als je kinderen in huis hebt, is het de moeite waard om kleuren en texturen te ontdekken. In die zin kunt je ornamenten ophangen in traditionele kerstkleuren zoals rood, groen en wit. Gouden elementen zijn super aangegeven om leven te geven en jouw kerstversiering te benadrukken.

Speelgoed en leuke plaatjes zijn ook goede opties om een kerstboom vrolijker te maken. Om te eindigen, plaats alle geschenken aan de voet van de boom en maak de vreugde van de kinderen.

Extravagante decoratie

Als je een liefhebber bent van een meer flitsende en extravagante decoratie, is de kleur goud ongetwijfeld het meest geschikt om dit effect te creëren.

Overdreven versiering, glanzende elementen, glazen kerstballen en kleine spiegels maken deze stijl vol leven en vreugde compleet.

Installeer in de top van de boom een grote verlichte ster en maak een versiering die verwijst naar voorspoed en vreugde.

Weet jij wanneer de kerstvakantie precies is?