Luxe Winkelen
Image default
Huis en tuin

Een dekbed kopen: dit is belangrijk bij dekbedden

Het juiste dekbed

Terwijl het dekbed er in de winter voor zorgt dat je ’s nachts niet bevriest, draait het in de zomer om een ​​knus gevoel als je naar bed gaat. Een dekbed moet daarom twee hoofdfuncties vervullen: zorgen voor welzijn ’s nachts en warmte opslaan. Zorg voor een warme en comfortabele slaap ervaring met een nieuw dekbed.

 

Dekbedden als warmteopslag

Tijdens de nacht koelt het menselijk lichaam enkele graden af, waardoor je lichaam het risico loopt af te koelen, vooral ’s nachts. Het is daarom belangrijk dat bij het kopen van een dekbed, je ervoor zorgt dat je lichaamstemperatuur op peil blijft en dat je ’s nachts niet bevriest. Een goede deken moet ervoor zorgen dat de lichaamstemperatuur 36-37°C is. Dat kan alleen met de juiste vulling en de juiste maat.

 

Kies de juiste vulling

De vulling bepaalt hoe warm je dekbed is. Sommige vullingen zijn daarom meer geschikt voor de zomer, andere meer voor de winter. Ons kleine overzicht laat zien welke vulling een goede keuze is voor welk seizoen:

• Voor de zomer: zomerdekbed

• Voor de winter: dekbedden

• Voor het hele jaar: vierseizoenen  donzen dekbedden. Ze bestaan ​​uit twee dekens die met drukknopen bij elkaar worden gehouden. Hierdoor is het viersizoenen donzen dekbed te gebruiken als licht zomerdekbed, als tussendekbed en als warm dekbed voor de winter.

Vochtregulatie van je dekbed

Ook je dekbed heeft invloed op het klimaat waarin je slaapt. Een goed dekbed neemt vocht op in de vorm van nachtelijk zweten, voert dat vocht af van je lichaam en laat het verdampen. Hierdoor zweet u ’s nachts niet overmatig en slaapt u over het algemeen rustiger. Vooral mensen die ’s nachts veel zweten, moeten een lichte en ademende deken gebruiken. Onze slaapexperts raden katoenen dekbedden aan.

 

http://www.weidswonenenslapen.nl