Luxe Winkelen
Image default
Huis en tuin

Donkere decemberdagen? Maak het binnen gezellig met kerstverlichting

Met de decembermaand voor de deur is het weer tijd om het gezellig te maken in en rondom huis. Kerstverlichting zorgt zowel binnen als buiten voor een magische wintersfeer en geeft een feestelijke tint aan de donkere dagen. De gezelligste tijd van het jaar begint met mooie kerstverlichting. KerstverlichtingBuiten.com verkoopt veel soorten kerstverlichting, zowel voor buiten als binnen. Wat veel mensen niet weten is dat je deze kerstverlichting binnen kun je ook buiten gebruiken.

Kerstverlichting voor buitengebruik

Wanneer je kerstverlichting wil aanschaffen, is het belangrijk om bij jezelf na te gaan welke plekken je wilt versieren. Op de verpakking kan je zien voor welke doeleinden de verlichting geschikt is. Veel verlichting is specifiek gericht op binnen of buiten, maar er is ook kerstverlichting te koop die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Kerst valt midden in de winter, en is daarom bij uitstek geschikt om binnen te vieren. Toch vinden steeds meer mensen de weg naar buiten tijdens de feestdagen, waar je bijvoorbeeld met terraskachels een behaaglijke sfeer kan creëren. In dat geval is het ideaal wanneer je je binnenverlichting door kan laten lopen naar buiten. Wil je zeker weten of je kerstverlichting ook voor buitengebruik geschikt is? Naast de informatie op het etiket is het ook belangrijk om de handleiding van de verlichting goed te lezen en te zorgen voor een geschikte stekker of verlengsnoer. Bezit de kerstverlichting een keurmerk tegen waterdichtheid? Deze kerstverlichting binnen kan je dan ook buiten gebruiken.

Soorten kerstverlichting

De meeste mensen zullen kerstverlichting kopen voor de kerstboom, maar er zijn nog vele andere manieren om je huis en tuin van lichtjes te voorzien. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende artikelen.

Verlichte guirlande

Wil je eens wat anders dan een kerstboom? Een guirlande is gemakkelijk op te hangen en neemt niet veel ruimte in beslag. Een goede oplossing dus wanneer je een kleine woonruimte hebt, maar het toch gezellig wil maken. Guirlandes zijn uiteraard ook verkrijgbaar met verlichting. Kies bijvoorbeeld voor een warm witte kleur voor binnenshuis, of een koud witte kleur voor buiten, zodat de guirlande bij gebrek aan sneeuw toch een winters effect geeft.

Kerstster

Bij kerst mag de ster natuurlijk niet ontbreken. Kerststerren worden vaak gebruikt als piek op de kerstboom, maar je kan natuurlijk ook een verlichte kerstster ophangen voor een unieke winterse sfeer. Een kerstster kan zowel binnen als buiten opgehangen worden. Kies bijvoorbeeld voor de voordeur, of hang je kerstster voor het raam, zodat iedereen kan meegenieten van de lichtjes.

Verlichte figuren

Echte kerstfans zullen waarschijnlijk wel één van deze figuren bezitten, of deze willen aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan verlichte ijsberen, sneeuwuilen, pinguïns of hertjes. Zeker een verlicht hert met arrenslee is een gewild artikel als het om kerstverlichting gaat. Ook figuren met kleurverlichting zijn een leuke aanvulling op jouw verlichting in huis en tuin.

Fairybell

Wil je dit jaar een kerstboom, maar geen zin in een vloer die bezaaid ligt met dennennaalden? Met de vlaggenmast kerstboom, oftewel de fairybell kan je in korte tijd je eigen verlichte kerstboom opzetten door middel van een verlicht net, die de figuur van een kerstboom aanneemt wanneer je het net omhoog hijst. Een prima optie wanneer je groots wil uitpakken met je buitenverlichting, maar niet teveel tijd hebt. Daarnaast kunnen ook mini kerstboompjes met lichtjes binnenshuis voor veel gezelligheid zorgen, zonder dat je daar veel werk aan hebt.

Voordelen van LED verlichting

Wanneer je je kerstverlichting ophangt, wil je er natuurlijk zo veel en lang mogelijk van kunnen genieten, zonder al te veel elektriciteitskosten te maken. Veel kerstverlichting is tegenwoordig vervaardigd uit lED lampjes, welke vele voordelen met zich meebrengen. Ten eerste is LED verlichting milieuvriendelijk, omdat ze in vergelijking met andere soorten lampen minder energie verbruiken en bovendien een langere levensduur bezitten dankzij het hoge aantal branduren. Deze twee voordelen zijn bovendien ook financieel voordeliger, mede dankzij een lager uitvallende energierekening. Ook zorgt het verminderde verbruik van stroom voor minder CO2 uitstoot. Ten slotte worden er bij de fabricage van LED lampjes geen giftige stoffen als kwik en lood gebruikt, waardoor deze niet in de natuur terecht kunnen komen.

Ook zijn LED lampjes veiliger in gebruik, wat voor gemoedsrust zorgt tijdens de kerstdagen. De lampjes worden niet heet, waardoor brandgevaar erg klein is. Ook zullen er geen huidverbrandingen optreden wanneer je per ongeluk met een lampje in aanraking komt. Geen zorgen dus wanneer je per ongeluk de kerstverlichting laat branden.

Kerstverlichting voor iedere gelegenheid

Verlichting kan je ophangen voor gezelligheid bij jou thuis, maar er zijn natuurlijk nog veel meer plaatsen waar kerstverlichting gezellig én nuttig kan zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan winkels en bedrijven, die met goed opvallende kerstverlichting reclame kunnen maken. Gezellig ogende panden zullen meer bezoekers trekken tijdens de gure, donkere dagen en dat zal zorgen voor meer verkoop van producten. Ook wanneer je een kerstborrel of feestje organiseert zal de juiste kerstverlichting een goede indruk maken op de gasten, waardoor ze de volgende kerstperiode graag bij je terug willen komen.

De Twinkly app

Wil je je kerstverlichting in de boom een extra dimensie geven? Met de Twinkly app kan je zelf patronen en kleurcombinaties creëren, waardoor jouw kerstboom een unieke combinatie van verlichting bezit. Met behulp van de Twinkly app kan je je aangesloten verlichting koppelen, waarna je de lampjes een eigen kleur en effect kan geven. Dankzij de ruime keuze in de app, zal je nooit twee keer dezelfde soort verlichting in je boom hebben. Voor iedere gelegenheid kan je je eigen persoonlijke sfeer creëren. Of je nu een romantisch kerstdiner hebt of een kleurrijk kerstfeestje organiseert, de keuze is zo groot dat er voor iedereen wel een geschikte combinatie bij zit en je zeker complimenten zult ontvangen.

Wist je dat…een kwart van de Nederlanders al is begonnen met de kerstinkopen?