Luxe Winkelen
Image default
Overig

Vind het perfecte telefoonhoesje met deze tips

Telefoonhoesjes zijn er in veel verschillende designs en materialen. Maar welk telefoonhoesje Samsung S21 FE is het beste voor jouw telefoon? We geven je hier vijf tips.

Siliconen hoesjes bieden de beste bescherming tegen vallen

Zachte materialen, zoals siliconen of TPU, bieden de beste bescherming bij een val, omdat ze een deel van de impact absorberen. Ook de interne werking van de smartphone blijft min of meer intact, terwijl harde gsm-hoesjes (hardcases) vooral effectief zijn tegen beschadigingen van buitenaf.

Harde hoesjes kunnen ook glad zijn en meer kans hebben om uit je hand te glippen. Aan de andere kant blijven ze meestal langer in goede staat dan de siliconen hoesjes, die na verloop van tijd magneten kunnen worden voor allerlei soorten stofdeeltjes en geel kunnen verkleuren.

Hoesjes kunnen ook je scherm beschermen

Er zijn veel manieren om je mobiele telefoon te beschermen. Bumpers nestelen zich tegen de rand van de smartphone, maar laten het display en de achterkant vrij. Backcovers bedekken ook de achterkant van de smartphone en boek- of flipcovers bedekken zelfs je scherm wanneer ze gesloten zijn.

Andere hoesjes bieden echter ook bescherming tegen beschadiging van het display op gladde, vlakke oppervlakken, mits de rand iets uitsteekt zodat de mobiele telefoon niet direct op het display kan vallen. Check daarom altijd de productomschrijving en de foto’s. Heeft het hoesje opstaande randen? Dan kun je jouw telefoon met een gerust hart plat op tafel leggen.

Telefoonhoesjes kunnen milieuvriendelijk zijn

Om niet bij te dragen aan plasticvervuiling, hebben vindingrijke uitvinders mobiele telefoonhoesjes ontwikkeld die 100% composteerbaar zijn. Daartoe behoren bijvoorbeeld de hoesjes van het merk Pela, die dankzij hun materiaal van biopolymeren en vlasvezels ook nog eens prettig in de hand liggen.

Sommige cases hebben handige extra’s

Als je het hoesje niet alleen voor bescherming maar ook om de looks wilt, dan zijn er talloze modieuze variaties waar je uit kunt kiezen. Sommige telefoonhoesjes hebben ook interactie met je telefoon. Je kunt bijvoorbeeld leds op de voorkant van sommige flipcovers personaliseren. Zo zie je in één oogopslag wanneer je een bericht hebt ontvangen of hoe laat het is. In de webshop van Casimoda vind je ook telefoonhoesjes met koord: super handig onderweg of wanneer je een feestje bijwoont.